Kan je iets te weten komen over het uiterlijk door het horen van een stem?

De universiteit van Albany wou weten of er een overeenkomst was tussen een mooie stem en een mooi lichaam. En wat blijkt? Statistisch gezien hebben mensen met een zwoele stem vaker een sexy lichaam heeft. Vrouwen met een zwoele stem hebben vaak ook een slanke taille en brede heupen, die universeel aantrekkelijk wordt gevonden.

Bij mannen met een aantrekkelijke stem moet je je brede schouders en een slanke taille voorstellen. De aantrekkelijkheid van de stem is immers een indicator voor de symmetrie van het lichaam. Mensen met een sexy stem hebben trouwens ook pinken die dezelfde lengte hebben. Hoe onaangenamer de stem wordt gevonden, hoe groter de asymmetrie tussen de vingers van beide handen is. Dat blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Albany. Daar bestudeerde onderzoekers bij 149 mannen en vrouwen ook het verband tussen stem en seksleven. Wie in het bezit was van de aantrekkelijkste stem  had ook meer seksuele partners, was overspeliger en had al op vroegere leeftijd seks.

“Hoe aantrekkelijk mensen je stem vinden hangt samen met hoeveel seks je hebt, en dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen”, zegt Gordon Gallup,  psycholoog aan de universiteit van  New York en co-auteur van de studie. “Wanneer de telefoon rinkelt en iemand ‘hallo’ zegt, weet je meteen of je met een kind of volwassene, een man of een vrouw te maken hebt. Onze stem geeft dus ook biologische informatie over de spreker. Uit ons onderzoek blijkt dat de stem ook informatie bevat over de lichaamsbouw en het seksuele gedrag van een persoon.”

 Een ander onderzoek van de universiteit van Nottingham bracht een iets realistischer beeld naar voor: vrouwen met een aantrekkelijk gezicht hebben ook vaak een mooie stem. Mannen blijken vooral te vallen voor hoge stemfrequenties. En omdat die  vooral bij jonge vrouwen te vinden., kiezen zij dus automatisch voor vrouwen die hen de grootste kans op een nageslacht bieden!!

 

Wat vooral klopt uit deze onderzoeken is dat we onbewust op zoek gaan naar symmetrie bij mensen: hoe meer symmetrisch iemand is, hoe groter de kans is op iemand met een goede vruchtbaarheid en –indien dat laatste niet meer van toepassing moet zijn- hoe aantrekkelijker.

This entry was posted in afspraakje, communicatie, daten, lichaam, telefoneren, weetje and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *