Ik val niet op.

Ik ben al een tijdje single en merk dat mensen mij niet opmerken.  Toch vind ik niet van mezelf dat ik lelijk ben. (Daan 39 jaar)

 

Goed dat je je zelfbeeld niet in twijfel gaat trekken. Opgemerkt worden heeft niet altijd te maken met mooi of lelijk zijn. Er zijn nu eenmaal mensen die de ruimte vullen als ze binnenkomen, mensen die van nature opvallen. Dat kan zijn omdat ze een dikke bos krullen hebben, groot zijn, een grappige lach hebben,… Anderen gebruiken gewoon voorwerpen om op te vallen: ze kiezen voor een speciaal kapsel of alternatievere kledij. En nog andere mensen gedragen zich gewoon anders: ze zijn rad van tong, zeer extravert,…

Heel wat singles zien er gewoon uit. Toch kan je kleine dingen doen om opgemerkt te worden, zonder dat je aan overacting moet gaan doen.  Dat je niet dadelijk aan een complete make-over wil beginnen, is te begrijpen. Toch helpt het als je iets meer aandacht aan je uiterlijk besteed. Kies voor kleren die flateren. Zo kan het best zijn dat iedereen standaard een vrouw mooier vindt in een kleedje, maar als jij weet dat je mooier bent met een jeans, draag die dan. Let op kleuren. Sommige kleuren laten je echt meer stralen of doen je ogen meer sprankelen. Vraag gerust aan vrienden of vriendinnen in welke kleren zij je het mooist vinden. Je kan er ook voor zorgen dat je kledij ervoor zorgt dat het mensen uitnodigt om contact met jou te nemen, bijvoorbeeld omdat je een opvallende t-shirt aan hebt.

En wanneer je niets aan je uiterlijk wil doen, kan je altijd gebruik maken van het uiterlijk van iemand uit je vriendenkring.  Iemand die opvalt en waarvan je merkt dat die benaderd wordt door vreemden, ook al lokt hij/zij dat niet echt uit. Zo iemand is goed om in je vriendenkring te hebben en mee op pad te gaan. Via deze vriend kan je nieuwe mensen leren kennen.

Oogcontact: daarmee val je op en hoef je niets aan jezelf te veranderen. Je zal merken dat mensen naar jou kijken als jij naar hen kijkt. Recht je schouders, hoofd omhoog en kijk rond. Wanneer je merkt dat iemand even terug kijkt, kan je glimlachen. Daarmee is vaak het eerste ijs gebroken en is het makkelijker om hem/haar aan te spreken.

Je strategisch opstellen heeft natuurlijk het voordeel dat je veel mensen tegenkomt. Wanneer je aan de inkom van de zaal staat of je staat aan de ’passage’ die naar de toiletten leiden, kom je haast iedereen tegen en iedereen jou. Strategisch is het ook om dichtbij een groep mensen te staan waar je het liefst contact mee zou willen hebben.  Ga dus naast die bende leuke vrouwen zitten op een feest of op café. Vroeg of laat gebeurt er toch iets waardoor je een reden krijgt om iets te zeggen of een van hen aan te spreken.

Dat strategische plaatsen werken, weten ook de mensen die achter de bar staan. Zij ontmoeten veel mensen en zijn diegene die helpen. Er wordt al sneller gelachen en je hebt meer de mogelijkheid om een leuke bemerking te maken. Bovendien: positieve mensen houden van positieve mensen en zorgen er ook voor dat het positieve naar boven komt. Hoe vrolijker je je gedraagt, hoe vrolijker mensen op jouw gedrag gaan reageren.

Word jij de vrolijk lachende vrijwilliger op het volgende verjaardagsfuif?

This entry was posted in alleen zijn, blijf jezelf, daten, single and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *