Seks na bedrog

Ik ben een vrouw van 42j en had een relatie van 8 jaar. Hij heeft me bedrogen met een ander. Na na twee maanden liet hij me weten dat hij terug wou komen en dat hij mij graag ziet. Misschien doe ik er wel fout aan, maar ik wil hem nog een kans geven. Tot nu toe zien we elkaar alleen nog maar op café of in openbare plaatsen. Verder dan een kus zijn we nog niet geraakt. Alleen heb ik heel erg veel schrik om opnieuw met hem te vrijen. Ik heb schrik dat ik beelden in mijn hoofd ga zien van hem en die vrouw. Ik vraag me ook steeds af hoe seks met haar was en of hij aan haar gaat denken wanneer hij seks met mij gaat hebben. En ik bang dat ik het niet ga kunnen of zal blokkeren.

 

Een relatie die te maken krijgt met overspel, is een relatie in crisis. Wanneer een van de twee partners heimelijk seks en avontuur zoekt buiten de relatie, dan gaat het al snel mis. Het maakt niet uit of het overspel nu ontdekt wordt door de partner, verklikt wordt door vrienden, al lang duurde of nog maar heel kort, de basis van vertrouwen is aangetast.

Veel relaties eindigen wanneer  een van de partners is vreemdgegaan. Voor anderen is het een nieuwe start, die niet makkelijk te nemen is, aangezien het vertrouwen geschonden is.

Ik kan me dus inbeelden dat het niet evident is om zomaar verder te gaan met hem en ik begrijp je aarzeling. Samen verder gaan na overspel betekent dat het nooit meer wordt zoals ervoor, je gaat op een andere basis verder. Het blinde vertrouwen dat er ooit was, komt nooit meer terug. Maar je krijgt wel een nieuwe kans. Want je kan weer iets maken van een relatie die normaal gezien zou stoppen. Het vraagt wel heel wat inspanningen: zowel van diegene die bedroog, als van diegen bedrogen is. Zoals je zelf aanvoelt, zal je het misschien wel moeilijk hebben met hem terug te vertrouwen. Toch zal, ook op seksueel gebied, een inspanning van je verwacht worden. Je kan je partner, ook al heeft hij fouten gemaakt, geen maanden aan een stuk seksueel contact weigeren. Vandaar een aantal basisregels:

Wees eerlijk, ook over de seks: hij hoeft niet tot in detail te vertellen wat hij heeft gedaan en hoe de seks met de ander was. Hoe minder je op dat vlak weet, hoe beter. Toch is het belangrijk dat je weet of hij een condoom gebruit heeft of niet. Daarover ben je best eerlijk.

 Geef hem ook de kans: wanneer je partner het goed wil maken, moet je daar wel voor open staan. Niet iedereen is goed in het uiten van emoties. Het kan dus best zijn dat je partner door met je te willen vrijen, je wilt laten zien dat hij weer in jouw geïnteresseerd is.

 Gedeelde smart is halve smart: krop negatieve gevoelens niet op, maar deel ze. Vertel hem over je angst om met hem te vrijen en geblokkeerd te raken. Want alle ongeuite gevoelens en vragen willen er vroeg of laat toch uit. En als je het niet vertelt, voelt de andere toch dat er iets niet juist zit. Door het niet uit te spreken kan dit weer de basis zijn van wantrouwen, van een onaangename sfeer,… kortom, van de juiste bodem om jullie tweede kans om zeep te helpen. Probeer het wel te beperken en spreek bijvoorbeeld af om elke dag een kwartier hiervoor uit te trekken, niet meer.

 Leef in het nu en geef aandacht: kijk naar de relatie die jullie nu hebben en blijf niet vergelijken met ervoor. Probeer de andere te bekijken als een nieuwe partner die je opnieuw gaat ontdekken. Iemand die opnieuw helemaal voor jou gekozen heeft. Hou dit ook in gedachten bij het vrijen.

Zeg het sneller als je iets stoort of dwars zit. Durf open over je seksuele angsten en wensen te spreken, over wat je fijn vindt en hoe je intimiteit ziet. Aangezien jullie nu toch een nieuwe start nemen met de bedoeling om deze relatie beter te maken dan ze ervoor was, kan je ook beter dit aspect verbeteren.

This entry was posted in advies, communicatie, ex, seks and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *