Een studie naar het succes van online daten

Rachel Magee and Christopher Mascaro, informaticastudenten van de Amerikaanse universiteit van Drexel, hebben net een tweejaar durend doctoraat afgewerkt en gepresenteerd over het succes van online daten. Ze vonden dat er wel studies waren over hoe singles gekoppeld werden, maar er waren weinig studies over wat singles nu als succesvol daten zien.

De definitie van het woord ‘succes’ werd met andere woorden eens onder de loep genomen. 

Hiervoor onderzochten ze de getuigenissen van drie datingsites: Match.com, eHarmony and OkCupid. Dit deden ze door middel van systematische ad random steekproeven. dat wil zeggen dat ze van elke site telkens de vijfde getuigenis namen om te onderzoeken. Hierdoor werd bij Match.com 544 verhalen onderzocht, bij eHarmony 233 en 61 bij OkCupid. 

In hun doctoraat komen ze tot de conclusie dat de definitie van succes per datingsite erg verschillend is. Ze merkten op dat bij eHarmony, die gekend staat als een site waar mensen serieus zoeken naar een relatie,  er pas van succes sprake is als er een huwelijk (of samenleefcontract) uitkomt. In 84% van de succesverhalen wordt het huwelijk genoemd. Bij match.com was dat slechts 46%. OkCupid leggen de lat nog iets lager. Bij hen is er al sprake van succes als twee mensen daten. In 49% van de succesverhalen gaat het daar over een afspraakje in het echte leven. Dit valt volgens de onderzoekers te verklaren doordat er bij OKcupid meer homo- en lesbische koppels zijn.

Eindconclusie: hoe serieuzer de datingsite, des te hoger de verwachting van de leden vooraleer ze van een succesverhaal gaan spreken.

De onderzoekers bereiden nu een nieuw onderzoek voor dat de houding ten opzichte van datingsite wil onderzoeken.  Wordt vervolgd dus…

 

Bron: Thetrangle.com

This entry was posted in Andere, online daten, profiel and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *