Fouten die hoogopgeleide vrouwelijke dertigers maken

Deze week las ik een interessant boek van Lori Gottlieb ” Marry Him: The Case for Settling for Mr. Good Enough“. Het legt de zeven meest voorkomende fouten uit die jonge hoogopgeleide vrouwen maken wanneer ze aan het daten zijn. Het niet vinden van de juiste man,  gaat over je visie over daten.

Haar advies gaat niet over het aanpassen van je standaard. Volgens haar leggen heel wat jonge vrouwen de lat té hoog wanneer ze beginnen daten. Daarom kijken ze naast mannen die wel perfect bij hun zouden passen en verspelen ze ondertussen tijd en energie blijven aan de foute mannen.

In de volgende blogbijdrages krijgen jullie haar zeven tips. Zeven punten waar vrouwen eens goed over na moeten denken. Vandaag tip twee en drie.

 

2) We denken dat de keuze mogelijkheden oneindig zijn

Hier maakt ze een vergelijking met je zoektocht naar dat ene ultieme paar schoenen. In een van de eerste winkels kom je een paar schoenen tegen dat best ok is, maar je denkt dat er beter is. Dus je blijft verder zoeken en zoeken en zoeken. Tot je na een aantal shopdagen beslist dat het eerst paar toch het beste was wat je tot nu toe gezien had. Wanneer je terug gaat naar de winkel is het paar niet meer verkrijgbaar in jouw maat.

Zo is het ook met mannen: wanneer je blijft denken dat er nog iets beter moet zijn, dan de man man die je date, dan blijf je zoeken. Je gaat je nooit helemaal geven en zal dus ook nooit de moeite doen om de andere helemaal te ontdekken. En zo… blijf je alleen achter.

3) We zijn te streng.

Lori Gottlieb was verwonderd over hoe streng vrouwen waren na de eerste date. Vrouwen hadden we honderd redenen, mannen drie. Wanneer mannen klaar zijn om zich te binden, doen ze dat met de vrouw die op dat moment hun pad kruist en goed genoeg is om van te houden. Misschien is ze minder mooi dan zijn vorig lief, maar ze is mooi genoeg om een langdurige relatie mee uit te bouwen. Vrouwen gaan te veel aan micro-analyse doen en elk klein gedrag analyseren. Zo denk je liefde dood.

This entry was posted in afspraakje, alleen zijn, Andere, assertief, Eerste afspraak, geen match, goede relatie, online daten, single, vrijgezel, vrouw and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *