Fouten die hoogopgeleide vrouwelijke dertigers maken

Deze week las ik een interessant boek van Lori Gottlieb ” Marry Him: The Case for Settling for Mr. Good Enough“. Het legt de zeven meest voorkomende fouten uit die jonge hoogopgeleide vrouwen maken wanneer ze aan het daten zijn.

Om tot deze conclusies te komen, heeft ze niet alleen vrouwen geïnterviewd, maar ook een hoop mannen.

Het niet vinden van de juiste man,  hangt volgens haar niet af van welk kleedje je aanhad op een date. Het boek gaat over het veranderen van je visie over daten.

Moet het echt zo romantisch zijn zoals in de films? Moeten er vlinders in je buik zijn vanaf de eerste keer? Moet hij aan je lange lijst van wensen voldoen om uberhaupt verliefd op te worden?

Haar advies gaat niet over de plaats van de date, de openingszinnen,…maar wel over het aanpassen van je standaard. Volgens haar leggen heel wat jonge vrouwen de lat té hoog wanneer ze beginnen daten. Daarom kijken ze naast mannen die wel perfect bij hun zouden passen en verspelen ze ondertussen tijd en energie blijven aan de foute mannen.

In de volgende blogbijdrages krijgen jullie haar zeven tips. Zeven punten waar vrouwen eens goed over na moeten denken. Vandaag tip één.

 

1) Ze hebben het gevoel dat ze een man verdienen.

Midden dertig, goed inkomen, eigen huisje/appartement, ruime interesse, voldoende sekslust, goede kokkin, sportief, ziet er goed uit,… Waarom vinden deze vrouwen geen partner? Alles is er toch? Ze verdienen toch een partner? Waarom zij niet en vinden al die andere vrouwen rondom hen die minder mooi, lief, intelligent zijn, wel een man? Deze vrouwen lijken dan misschien wel ‘een goede vangst’, maar ze zijn ook maar menselijk. en mensen maken fouten. en die fouten van jezelf moet je kunnen en durven zien. Besef je dat net het feit dat je intelligent, knap, onafhankelijk,… bent, net een reden kan zijn waarom sommige manen je niet aantrekkelijk vinden? Zij hebben het gevoel dat ze geen meerwaarde kunnen betekenen in je leven. Je kan al alles alleen: je hebt vrienden die je helpen, je redt het financieel en de vibrator zorgt ook voor de nodige afleiding in bed.

Kijk eens naar je minder goede kanten en besef dat hij daar ook mee zal moeten leren leven, net zoals jij zal moeten leren leven met het feit dat een man minder perfect is.

 

 

This entry was posted in afspraakje, alleen zijn, Andere, assertief, blijf jezelf, communicatie, geen match, goede relatie, kritiek geven, valkuil relatie, voorwaarden, vrouw and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *