Zucht op vijftig.

Een diepe zucht klok aan de andere kant van de lijn. ‘Waar moet ik beginnen?’, vroeg ze. En opnieuw een diepe zucht. Ze was vier jaar gescheiden. Haar rouwproces had ze goed doorlopen, de scheiding was achter de rug, de kinderen hadden hun weg gevonden in de week/week regeling. Haar ex liep al een tijd weer rond met een nieuwe vrouw aan zijn zij. Daar had ze op zich geen probleem mee. Ze had dat verwacht. Maar de uitnodiging voor het dansfeest van haar dochter en het besef dat ze daar weer alleen ging zitten, was de trigger geweest voor haar zuchten.

Niet dat ze geen relatie wou, maar ze merkte dat de mannen die online in haar geïnteresseerd waren een stuk ouder waren. Haar leeftijdsgenoten, boden zich niet aan. Een andere single vrouw uit de buurt die ze af en toe wel zag en wat jonger was, had aanbiedingen genoeg, van de mannen van haar leeftijd. ‘Wat is dat toch?’, vroeg ze zich af, ‘Waarom willen mannen van mijn leeftijd steeds een jongere vrouw?’. En opnieuw een diepe zucht.

Cijfergegevens laten uitschijnen dat haar aanvoelen klopt. Mannen van vijftig gaan op zoek naar een vrouw van midden veertig of jonger. Niet alleen online, maar ook gewoon. Dat zijn de eerste die ze aanschrijven, de eerste die ze aanspreken. Wanneer je kijkt naar hun beweegredenen zijn er dat veel: het is fijn om een jongere vrouw naast je te hebben lopen, dat streelt het ego, dat laat zien dat je als man toch nog iemand mooi naast je kan hebben lopen. Ze houden van de energie van jongere vrouwen, van de speelsheid, van de onbezonnenheid. Ze gaan er van uit dat jongere vrouwen hen meer én betere seks geven (een grote menopauze schrik). Deze gaan er van uit dat vrouwen van veertig nog wendbaar en kneedbaar zijn. Daar kan je als man van vijftig nog iets aan leren, krijg je het gevoel nodig te zijn en klopt het vaderrolmodel nog steeds.

Vrouwen van vijftig worden bekeken als uitgeblust, als strikt en rigide, weinig flexibel en daar valt niets meer aan te vertellen, die hebben hun leven helemaal op wieltjes. Om over seks nog maar te zwijgen…

Niets is minder en niets is meer waar. Uit cijfers klopt inderdaad dat vrouwen van vijftigplus minder seks hebben dan veertigers… als ze in een vaste relatie zitten. Het klopt dat vrouwen van vijftig al wel eens last hebben van de menopauzekwaaltjes en het is juist dat ze meer en beter weten wat ze willen en daar doorgaans minder van afwijken.

Uit cijfers blijkt ook dat net deze vrouwen meer genieten van seks, meer variatie in hun seksspel hebben en makkelijker omgaan met de kwaaltjes die manlief hebben. (of zijn mannenn van vijftig misschien even vergeten dat hun jongeheer op die leeftijd ook al wel eens laat afweten ) Uit cijfers blijkt dat vrouwen van vijftig zich minder zorgen maken want de kinderen zijn al half of geheel de deur uit, het huis is afbetaald en klaar. Uit cijfers blijkt dat ze meer tijd hebben voor hun partner en hun relatie, dat ze weten wat ze willen, maar net heel erg veel aandacht willen én kunnen besteden aan hun partner. Zijn deze vrouwen uitgeblust? Zeker niet. Ze werken misschien niet fulltime meer, maar hebben hun tijd beter verdeeld over vrienden, familie en nemen tijd voor zichzelf.

Dus zeker de moeite waard, die vijftigplussers, alleen weten ze zichzelf niet te verkopen, net omdat ze afwachten en wachten op een aanbod. Dat is de fout die het vrouwelijke gedeelte van de vijftigplussers maken: ze wachten. Deze vrouwen zouden moeten uitpakken met alle kwaliteiten die ze hebben. Laten zien dat ze niet uitgeblust zijn, in tegendeel… Dus vrouwen van vijftigplus…. Verkoop jezelf, laat zien hoe geweldig je nog bent en wacht niet online. Stuur gerust zelf een bericht, een glimlach en nodig hem uit voor die ene -misschien wel beslissende- koffie.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *