Als single aan de feesttafel (deel 2)

Een nieuwjaarsfeest voor heel de familie, of kerstdag bij oma taart gaan eten? Voor sommige singles zijn de feestdagen allesbehalve leuk. Je verschijnt alleen (al dan niet met je kinderen) en mag toch- soms goedbedoeld- een hoop commentaar slikken. Je ex is vaak ook een onderwerp. Meestal is er wel iemand van je familie die je ex best wel leuk vond. Zeker bij een eerste kerst of nieuwjaar wordt er dan al wel eens naar verwezen. Moeilijker ligt het wanneer je eigen mama in je ex de ideale schoonzoon/dochter zag. Wat moet je dan zeggen?

In het weekblad Flair gaf ik hierover wat advies.

Ga geen strijd aan

“Besef dat je mama bezorgd is en dat haar bemoeienissen goed bedoeld zijn. ‘Oei, ze gaat nooit meer iemand vinden’, ‘ze gaat dus nooit meer gelukkig zijn’, denkt zij verontrust. Want uiteindelijk wil elke mama dat haar kind gelukkig is. Als je haar zegt dat ze zich moeit dan gaan haar stekels wellicht overeind staan: ‘hoe kan jij twijfelen aan mijn goede bedoelingen?’ Of ze gaat je misschien verwijten dat je geen respect hebt voor haar. Believe me, die strijd verlies je. Nee, dan is het beter om haar te vertellen dat je geen man nodig hebt om gelukkig te zijn. Maar dat je een man wil om jouw geluk mee te delen en dat dat helaas niet lukte met die ene persoon. Als je haar duidelijk maakt dat jouw geluk niet afhangt van een lief dan valt er niets meer te zeggen, toch?

You need magic

Ik ben ook een fervente aanhanger van de stelling:  ‘if it ain’t magic, it is worth nothing’. Als je kiest om je leven te delen met iemand, dan moet het op z’n minst magisch zijn. Anders is het niet de moeite waard. Want je wéét dat er in elke relatie strubbelingen komen en dat er compromissen moeten gemaakt worden. Tja, dan moet het op z’n minst magisch zijn, toch? Dan moet die relatie op z’n minst een verrijking zijn van hetgeen je al hebt als single? Ook dàt zou ik haar zeggen: ‘Er was geen magie, mama’.”

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *