Als single aan de feesttafel (deel 3)

Feesten is leuk in gezelschap, of beter, in goed gezelschap. Toch geven heel wat singles aan dat ze opkijken tegen de komende feestdagen. Weer moeten horen dat je alleen bent, weer een man/vrouw toegewenst krijgen en de vraag of je niet eenzaam bent. En dan die belachelijke opmerkingen wanneer er eens een glas teveel gedronken is. Nonkel Jef kan het maar niet laten. Hij blijft maar doen alsof je elke dag met iemand anders in de koffer duikt. En jij bent het beu.

In het weekblad Flair gaf ik enkele goede tips over hoe met deze opmerkingen om te gaan.

Ga niet in de aanval tegen nonkel Jef.

In de aanval gaan, dat werkt nooit. Zo giet je enkel olie op het vuur en gaan anderen je boos bekijken. Nee, je moet je familieleden net aan jouw kant zien te krijgen. Nog voor je nonkel iets tegen jou kan zeggen vertel je hem het volgende: ‘nonkel, je hebt nu al èlk jaar grapjes gemaakt over het feit dat ik alleen ben. Ik heb dat al èlk jaar verdragen. Maar eigenlijk kan ik daar niet mee lachen. En ik wil het dit jaar niet meer. Jij kan dat flauw vinden maar ik zeg u nu – waar iedereen bij is – dat ik die grapjes kwetsend vind. Ik wil dat je daar respect voor hebt en daar rekening mee houdt’.

Respect

Het woordje ‘respect’ daar zijn mensen heel vatbaar voor, dat is een universeel recht hé. Vanaf het moment dat je nonkel nog maar aanstalten maakt om een grapje te maken is de kans groot dat je familieleden voor jou in de bres springen. ‘Allé nonkel, wat heeft het kind nu net gevraagd?’ Zo gaat je nonkel zich alleen voelen met zijn mopjes en zo hoef je hem zèlf niet terecht te wijzen. Handig, nee?”

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *