Als single aan de feesttafel (deel 4)

Single zijn bij de feesten is voor sommige singles een hel, voor andere valt het allemaal best wel mee. Wanneer iedereen gewoon aardig is en je laat doen, kan er uiteraard niets mis gaan, maar wat wanneer de hele familie zich gaat moeien met jouw status van single zijn? Wat als er daar plots een vriend van je neef wordt meegebracht omdat ze vonden dat je gezelschap nodig had, of als elk jaar de obers van het restaurant worden aangesproken met de vraag of zij nog vrijgezel zijn.

Op zo een moment wil je liefst onder het tafellaken kruipen of je jas aandoen en weggaan. maa dat doe je niet. In het weekblad Flair gaf ik een aantal tips over hoe je best je opdringerige familie kan aanpakken.

Hier advies nummer vier over de familie die je op elk feest wil koppelen.

Geef ze een duidelijke vergelijking

Het helpt om jouw omgeving een kleine vergelijking voor te leggen. Schets hen het volgende beeld: ‘stel, je gaat naar de supermarkt want je wil aardbeienyoghurt. En de mangoyoghurt, de kersenyoghurt en de bananenyoghurt staan in uitverkoop. Maar jij wil ├ęcht aardbeienyoghurt. Tja, dan ga je toch niet naar huis met de bananenyoghurt? Dan koop je toch de aardbeienyoghurt, ook al staat de andere yoghurt in aanbieding?’ Dat is net zo met een lief. Jij bent degene die kiest, jij bent degene die weet wat ze wil en je gaat niet, omdat iemand anders jou iets aanraadt, plots van idee veranderen. Punt.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *