De foto van zijn ex hangt er nog.

Ik kwam voor vorig week de eerste keer thuis bij mijn nieuwe vriend en daar staat zowel in de living als in de slaapkamer een grote foto van zijn ex-lief. Ik wist echt niet wat gedaan.

 

Wel, je kunt verschrikkelijk door het lint gaan, maar als je even nadenkt, zal je waarschijnlijk tot de conclusie komen dat die foto geen enkele waarde heeft. Hij ziet waarschijnlijk niet eens meer dat die foto er hangt, net zoals jij ook al lang vergeten bent dat je plinten nog tegen de muur moeten gehangen worden. Hij is het dus gewoon vergeten om die weg te hangen.

Een ander verhaal is wanneer je bij zijn ouders komt en daar hangt zijn ex nog steeds aan de muur. Natuurlijk is het voor ouders vaak zwaar om te zien dat hun zoon of dochter een lange relatie verbreekt met zijn partner als zij die partner al in hun hart hadden opgenomen.

Voor jou is het natuurlijk niet leuk om al van het eerste moment in competitie te gaan met iemand die je nog nooit hebt gezien. Probeer gewoon niet te kijken naar de foto’s. Begrijp dat de realiteit is dat ze haar waarschijnlijk jaren hebben ontvangen als hun eigen kind en jij bent nog maar pas in het leven gekomen van hun zoon. Het moment zal wel komen dat ze de foto van de ex weg doen en er een van jou samen met hem in de plaats komt te staan.

Maar als je schoonmoeder de foto van de ex vast neemt en een hele lofrede begint over haar, dan heb je reden om boos te zijn, alleen doe je dat best niet tegen haar. Spreek je vriend er over aan wanneer jullie terug thuis zijn. En vraag hem om in te grijpen. Want zijn ex ophemelen, dat is een van die onuitgesproken grenzen die een schoonmama niet mag overgaan.

This entry was posted in Andere and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *