De stilte op een eerste date

Je hebt een leuk profiel ontdekt, veel matchpunten, begint te mailen en alles loopt goed. Dan komt de eerste date er aan… je dost je mooi uit, maakt wat tijd om je haren goed te leggen, poetst je tanden en vertrekt. Samen een leuke plaats uitgekozen en daar zit je dan. Het gesprek begint maar… valt na een tijdje stil. Wil dat dan zeggen dat het niet klikt? Nee, jullie kunnen ook gewoon te zenuwachtig zijn en niet echt iets durven zeggen om vooral niets fout te zeggen.

Hier enkele tips om te voorkomen dat je gesprek helemaal stil valt (en ook niet meer opgestart raakt)

Tip een: val gerust in herhaling.

Je mag gerust een bepaald thema opnieuw op tafel leggen wanneer het even stilvalt. Stel dat hij je al verteld heeft over zijn laatste reis, kan je uiteraard vragen naar waar hij nu de volgende keer wil gaan, wat hij het allerleukst vond aan die reis, hoeveel spullen hij meeneemt, waarhij nooit zonder vertrekt,… Dat kan met zowat alle thema’s die te maken hebben met hobbies, werk,… Je date zal dat helemaal niet raar vinden dat je er opnieuw over begint. Je toont net dat je actief geluisterd hebt en geïnteresseerd bent in waar hij mee bezig is.  

Tip twee: gebruik de omgeving.

Even vertellen wat je ziet, hoort of ruikt op dat moment doorbreekt een stilte ook. Dat kan zowel gaan over ‘het eten ruikt hier wel heel erg lekker. Wat eet jij eigenlijk graag? ‘, als een grapje maken over de das van de ober of de muziek die er speelt. 

Tip drie: schuif dichterbij

Iedereen weet dat een stilte de betekenis heeft die je er zelf aan geeft . Soms kan een stilte net heel mooi zijn, dan weer heel bedreigend. De invulling daarvan hangt grotendeels samen met je lichaamstaal. Net hetgene dat niet gezegd wordt zorgt voor de emotionele invulling van een stilte. Als je tijdens een stilte niet naar elkaar kijkt en naar achter leunt of gewoon wat aan je nagels zit te bijten, is het duidelijk dat het een negatieve stilte is. Ga je dichterbij zitten, kijk je de ander in de ogen en glimlach je even, dan slaat stilte om in een romantisch moment. En dat wil je misschien net, niet? 

Tip vier: een complimentje werkt.

En meteen een maar eraan koppelen: een complimentje werkt alleen maar als je het ook meent. ‘Je ziet er goed uit” is te algemeen. Ga voor een persoonlijk complimentje. ‘Je kleur van je ogen komen goed naar voor door je jurk.’ Of, de manier waarop je je baard trimt past perfect bij je gezichtslijnen.

 

 

 

This entry was posted in afspraakje, Andere, Eerste afspraak and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *