Silver surfers: vijftigplussers gaan online daten.

Het valt op: heel wat vijftigplussers hebben gekozen voor online datingsites om een nieuwe partner te vinden. Toch gaan ze er iets anders mee om. Vijf praktische tips voor deze ‘silver surfers’.

  1. Aarzel niet als het goed is

Soms kan een eerste date al dadelijk goed zijn. Toch zijn er heel wat –vooral vrouwen- die niet dadelijk toehappen. Ze verwachten nog meer leuke mannen te ontmoeten, of vinden dat het niet past om je al bij de eerste date bij de eerste man te binden of hebben erg hoge verwachtingen en denken iemand nog beter tegen te komen. Hierdoor bellen ze de date niet terug of laten ook via mail niets meer horen. Dat is jammer. Als het goed is, is het goed. Punt uit.

  1. Wat je online ziet is niet altijd echt en dan hebben we het over de foto’s.

Het is opvallend dat vijftigplussers al snel een foto online zetten die toch wel een aantal jaar eerder werd genomen. Hierdoor kan je tijdens de eerste ontmoeting al wel eens teleurgesteld zijn van de haarlijn die toch iets meer naar achter is geschoven of het aantal rimpels dat vermenigvuldigd is. Wees vooral op je hoede bij buitengewoon knappe profielfoto’s: als iemand te mooi lijkt om waar te zijn, is het vaak ook gewoon te mooi om waar te zijn.

3. Vermijd clichés.

Een romantische wandeling langs het strand, samen een boek lezen met een glas rode wijn, poëzie aan het haardvuur…. Het kan best zijn dat je dat echt romantisch vindt, maar als je wil dat je profiel iets of wat opvalt, dan kan je maar beter wat dieper graven. Probeer wat interessantere  en originelere interesses of verwachtingen neer te schrijven. Vertel dan minstens waarom je houdt van wandelingen aan het strand met zonsondergang, verte welke wijn je lekker vindt en in welke poëzie je je kan verliezen.

4. Dress well

Kleed je zeker niet te jong: hippe flashy hemden of een te korte rok, dat ben jij toch niet? Een leuke jurk, hakjes, fijne ketting, hemd of t-shirt met een blazer.

5. Wees actief

Heel wat vijftigplussers zijn net iets te afwachtend. Wanneer je online date, bereik je daar weinig mee. Dus ook als vrouw, ook al vind je het misschien niet passen, stuur zeker ook zelf berichten. Bekijk profielen, stuur glimlachjes en spreek af.

Veel plezier!

This entry was posted in Andere and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *