Derde date: “Doe je die groene hakjes nog eens aan?”

Een paar jaar alleen geweest. De scheiding is geregeld, alles loopt vlot met de kinderen en je hebt het gevoel dat er weer wat ademruimte en tijd voor jezelf is. Op een vriendinnenavond word je wat aangepord om je in te schrijven op een datingsite. De eerste dagen verlopen spannend. Je krijgt wat berichten, selecteert de mannen die je aanspreken want je hebt voor jezelf wat criteria opgesteld. Een eerste date volgt. Je date is attent, grappig, ziet er goed uit. Het gesprek loopt vlot, één koffie worden er al snel twee en een nieuwe date wordt vastgelegd. Ondertussen wat telefoongesprekken en mailtjes, een skype sessie of twee. De tweede date eindigt met een intense lange kus die alleen maar meer beloofd voor het volgende afspraakje dat drie dagen later al is vastgelegd.

En dan krijg je plots een smsje, van hem. Je hart slaat even over wanneer je het opent. En daar staat een klein zinnetje: “Wil je volgende keer je groene hakjes nog eens aandoen en daarboven je benen laten stralen met een ‘little black dress’?”

Hoe zou jij hierop reageren?

Misschien ben je wel iemand die boos wordt. Je hebt de laatste jaren zitten zwoegen en zweten. Fulltime werken was nodig na de scheiding, je hebt de kinderen moeten missen, moeten opboksen tegen alle vooroordelen aan de schoolpoort, getreurd om de vrienden die je verloren bent, je hebt nieuwe netwerken moeten opbouwen, .. en dat heb je allemaal alleen gedaan. Je hebt ondertussen gesport, een nieuwe look gecreëerd, ander kapsel,.. kortom, je bent een hele andere vrouw. En dan komt er iemand jou vertellen wat jij zou moeten aandoen?

Als dit je reactie zou zijn, dan ben je inderdaad een toch wel zeer onafhankelijke vrouw met een net iets te grote vergeldingsdrang die net iets te veel op hare meter blijft staan. Een vrouw die vindt dat er niets of niemand moet beslissen in haar plaats en dat er niemand ook maar iets moet zeggen over hoe zij eruit zou moeten zien. Als je echt zo denkt hoe denk je dan in een relatie te stappen? Een relatie is toch net iets dat je met twee aangaat en waar je alle twee te kennen geeft wat je leuk vindt en daar ook rekening mee probeert te houden zonder zelf al te grote grenzen te moeten overstijgen. Niet dat je partner je leven van a tot z moet bepalen, maar er is niets mis met iets in samenspraak te doen. Dus waarom niet gewoon antwoorden (als je dan toch nog een beetje gelijkwaardigheid wil blijven nastreven): Deal, doe jij dan een strakke zwarte t-shirt aan.

Misschien ben je wel iemand die net heel blij wordt. Je bent misschien wel een pleaser van nature uit, dus uiteraard vind je het erg leuk dat je je partner met zo iets makkelijks als het aandoen van een paar schoenen plezier kan doen. Klinkt dat wat goedkoop? Nee, als hij blij wordt van jou zo te zien, waarom niet. Het zou natuurlijk iets helemaal anders zijn moest jij expliciet aan hem vragen wat jij zou moeten aandoen op de derde date. Dan ben je niet alleen te veel bezig met je uiterlijk, maar laat je alles afhangen van je date. Het voordeel voor jou is uiteraard dat elke vorm van ‘kledingkeuzestress’ wegvalt. Waardoor je iets geruster naar je derde date gaat.

Maar door aan hem te vragen wat jij moet aandoen, kan je het ook verpesten. Want wie zegt dat deze man het leuk vindt om dat te kiezen? Mischien vindt hij het net fijn om verrast te worden door je eigen kledingkeuze. Wil hij net zien wat jij zelf kiest en waar jij je dus goed/mooi in voelt. Zeker bij een derde date, zijn we daar nog  wat gevoelig aan om te zien wat iemand doet of niet doet, dus zeker ook bij zijn kledingkeuze.

Misschien ben je wel opgelucht. Eindelijk nog eens iemand die echt naar je kijkt, die echt bezig is met jou, iemand die oog heeft voor detail en je op een onrechtstreekse manier hierbij ook ineens complimenteert. (want hij wil ze uiteraard opnieuw zien omdat hij ze mooi vindt) Hoe fijn is het niet om even dat gevoel te hebben… iemand die je ziet staan en met jou als vrouw (op en top) bezig is. Doe die groene hakjes maar aan en geniet van zijn blik als je het restaurant binnen wandelt.

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *