Emoties en online daten: een sneller tempo.

Een date is niet goed meegevallen. Pak je dan ‘s avonds je laptop op je schoot en zoek je naar de volgende? Hoort dat wel?

Sommige singles hebben het moeilijk om na een mislukte ontmoeting (of beter, na een blauwtje te hebben opgelopen) dadelijk opnieuw verder te zoeken naar de ware. Die singles hebben enkele weken de tijd nodig, vooraleer ze weer naar een feest of op cafee, iemand gaan zoeken.

Bij onlinedaten ligt dat inderdaad anders. Na een mislukte date wordt veel sneller opnieuw het net afgezocht naar iemand nieuw. Het tempo ligt veel hoger, zo lijkt het wel. Niet alleen in sneller afspreken, maar ook in het aanbrengen van intieme onderwerpen. Komt dat dan omdat mensen op onlinedates hopeloos op zoek zijn? Nee.

Dat snelle tempo vind je op veel terreinen. Ten eerste heb je de omgeving zelf. Je bevindt je nu eenmaal in een omgeving waar gelijkgestemden met het zelfde doel zitten. De mensen die zich inschrijven op datingsites willen allemaal een partner en zijn allemaal single. Over die informatie beschik je niet wanneer je iemand op een feestje tegenkomt. Daar heb je eerst nog aftoetstijd nodig om te kijken of die persoon ook vrijgezel is en eventueel op zoek is naar een relatie. Aangezien je deze info al hebt, zorgt het voor het sneller delen van je verwachtingen over een relatie.

Ik merk dat mensen die onlinedaten sneller gaan zeggen hoe ze de toekomst zien: wel of geen kinderen, trouwen of niet,… Dat zijn thema’s die sneller aan bod zullen komen. Ik denk dat je hier de oorzaak moet zoeken in het feit dat de meeste onlinedaters al wel een langere relatie achter de rug hebben gehad. Ze weten meer en beter wat ze willen en hoe ze het willen. Vandaar worden bepaalde onderwerpen snel getoetst, gewoon, omdat ze daar niet opnieuw in dezelfde val willen stappen. Een vrouw van vijfendertig wil weten of haar date kinderen wil of niet. Ze wil geen jaar tijd meer in een relatie steken om uiteindeijk te horen dat hij er toch geen wil. Ze wil liefst voor de eerste ontmoeting al weten hoe het zit.

Het hoge tempo vind je ook terug in het aantal ontmoetingen die op elkaar volgen. Maandag een misluke daten met meneer X, houdt je niet tegen om de donderdag met meneer Y iets te gaan drinken. De oorzaak daarvan lijkt te liggen in de anonimiteit die het internet met zich meebrengt. Mensen zien niet hoe je andere versiert als je rustig achter je computer zit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iemand je als een verleidster of vrouwenzot gaat beschouwen.

En ook niet te vergeten is dat de meeste een abonnement hebben op een datingsite. Die tijd wil je benutten en optimaal gebruiken. Te lang blijven treuren om een minder leuke date, is dan in je eigen nadeel.

This entry was posted in afspraakje, Andere, Ervaringen, geen match, online daten and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *