Emoties en online daten: het valt stil.

Je hebt een ijsbreker verstuurd en er zijn wel wat overeenkomsten. Drie of vier mailtjes gaan heen en weer en dan valt het plots stil. Daar had onze mannelijke single last van.

Twee singles, een man en een vrouw, hebben de uitdaging aangegaan om vier weken te daten via Parship. Wekelijks vertellen zij hun avonturen op She.be/nl/jij. Elke week contacteer ik hen ook: even horen hoe het gaat, wat de struikelpunten zijn, waar het goed gaat en wat tegenvalt.

Onze mannelijke single merkte dus, dat gesprekkken wel eens durfde stilvallen. Op de vraag wat hij daar dan aan deed, moest hij eerlijk bekennen dat hij weinig actie ondernam. ‘Als het stilvalt dan zal dat wel betekenen dat ze niet geïnteresseerd is’.

Dat kan, maar meestal is dat niet de oorzaak. Niet iedereen heeft altijd tijd genoeg om een antwoord te formuleren, ookal hebben ze wel de tijd gehad om de site te bezoeken en in te loggen. Mensen hebben die week de kinderen, hebben een sportavond, hadden al een avondje gepland met vrienden, zijn op shortski,… Redenen die met andere woorden niets met jou of met je profiel te maken hebben.

Of.. misschien is het wel stilgevallen omdat je geen nieuw onderwerp in de conversatie hebt aangebracht. Je kan best enkele mails schrijven die betrekking hebben op de ijsbreker, maar dat is niet onuitputelijk. Vergelijk het gerust met iemand ontmoeten op een feestje: je kan drie of vier dingen zeggen over de muziek of de drank of de zaal, maar dan is het ook de bedoeling dat je met andere thema’s komt, anders valt er een stiltje. Wanneer er een stilte valt in een gesprek, ga je sneller die stilte willen doorbreken omdat je naast die persoon staat en het anders oncomfortabel begint te voelen. Dat vervelende gevoel heb je niet bij een onlinegesprek. Vandaar dat mensen het ook iets makkelijker laten uitdoven.

Mijn advies aan onze mannelijke single: kijk eens naar de profielen die je leuk vond en waar het gesprek is stilgevallen. Schrijf hen opnieuw aan met de vaststelling van het stilvallen en vertel iets over jezelf dat ook te maken heeft met hun profiel.

Bijvoorbeeld: Ik merk dat onze leuke conversatie even is stilgevallen. Op je profiel las ik dat je graag naar de film gaat. Afgelopen weekend ben ikzelf ook nog eens met vrienden naar de film getrokken. We zijn gaan kijken naar …

Vervolgens vertel je wat jij ervan vond en vraag je aan haar of dat ook haar filmkeuze zou geweest zijn.

En we zijn weer vertrokken!

This entry was posted in Andere, communicatie, online daten, profiel, single and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *