De krekel en de mier

Er zijn zo van die dagen, begon hij, dat het me niet gaat. Dat de eenzaamheid toeslaat, de nood aan te weten dat er iemand is, enorm groot is. En ja,… er zijn vrienden genoeg om te bellen. En ja, er is familie waar hij altijd welkom is. Maar toch,… de donkere dagen zijn begonnen en het fijne tuinpraatje met de buur valt weg, zo ook de kleine babbels met de mensen uit het dorp als je met de fiets langs hun tuin rijdt. Die kleine contacten, menselijke warme contacten waar er gewoon eens gezaagd wordt, verteld wordt over het weer en de tuin en de groenten en het onkruid dat weelderig groeit, die vallen weg bij deze gure maanden.

Heel wat singles vinden de komende maanden lastig. De feestdagen komen er weer aan en laat ons eerlijk zijn, iedereen is net iets minder goed gehumeurd door het druilerige en koude weer. Er zijn minder volksfeesten, minder festivallekes, geen BBQ’s, geen tuinfeesten,… Op zo een momenten lijkt deze single wel de krekel die de zomer door danst maar kou lijdt in de winter. Ook al heeft hij deze zomer genoten van alle aandacht en bevestigingen van andere mensen, maar nu die kleine ontmoetingen wegvallen, komt hij in de kou te staan.

Een single die niet eenzaam de winter in wil gaan, moet wat werken in de zomer. Niet alleen maar “go with the flow” en we zien wel, maar die ontmoetingen aangrijpen om er iets van te maken en warm de winter door te raken.

Toch is het niet te laat. Ontmoetingen kan je ook zelf creĆ«ren. Het is niet omdat ze je niet in je schoot geworpen worden, ze je niet tegemoet vliegen op feestjes, … dat ze niet meer bestaan. Alleen is het in de winter iets harder werken, iets meer zoeken. Zoeken op het internet, zoeken door je netwerk aan te spreken, zoeken door… door zelf de organisator te zijn en een hoop mensen uit te vragen.

Organiseer zelf je (sinterklaas-)feest en vraag aan de genodigden dat ze elk twee vrijgezellen meebrengen (en wat drank en wat eten). Nieuwe ontmoetingen, kleine menselijke contacten en wie weet je eigen nieuwe liefde… gewoon in je schoen!

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *