Te veel is ook niet goed

Te weinig reacties op je profiel is niet goed, maar te veel al even min. Wanneer de keuze te groot wordt, gaan mensen verstarren en doen uiteindelijk niets meer, sterker nog… reageren zelfs niet meer op de berichten die ze krijgen, hoe goed ze ook zijn.

Alison Lenton van de universiteit van Edinburgh en Marco Francesconi van de universiteit van Essex hebben dit fenomeen onderzocht. Zij deden er ook nog eens de factor tijd bij en plaatsten de proefpersonen in een speeddatingomgeving waar je onder tijdsdruk moet kiezen of je die ene date nog eens opnieuw wil zien.

De onderzoekers, een psychologe en een econoom onderzochten 84 speeddat-evenenmenten. Al snel bleek dat hoe groter en verschillende de keuze was, des te kleiner het aantal echt gemaakte afspraken was die volgde uit het evenement.Niet alleen het aantal is van belang, ook de diversiteit: als de voorgestelde singles sterk van elkaar verschillen op het vlak van leeftijd, grootte, gewicht, beroep en religie, kunnen de singles maar niet kiezen.

Dit kan je maar beter in je achterhoofd houden als je start met daten. Schrijf je dus nooit op meerdere sites tegelijk in en werk je voorgestelde partners niet in een keer af. Verdeel ze in groepjes van vier of vijf en ga zo groepje per groepje af. Tenzij in je eerste selectie je nieuwe levenspartner al zit, dan hoef je zelfs de stress van het kiezen niet meer mee te maken.

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *