Ik had het verdiend.

“Ik had het verdiend! Haar respect. Ik had het verdiend dat ze me graag zag. Zo veel heb ik voor haar gedaan. Ik heb haar huis voor de helft opgeknapt, ben de gootstenen nog gaan uitkuisen, heb haar mijn oude zetels gegeven, heb het onderhoud van haar auto gedaan zodat ze die niet moest betalen, heb haar mee uit eten genomen, heb reisjes betaald, haar ticket voor Pukkelpop,… Elke keer als ze me belde liet ik alles vallen, gewoon om er te zijn voor haar. Ik heb het verdiend dat ze me graag ziet. Ik heb het niet verdiend om zo behandeld te worden”.

Deze man is boos, erg boos. Al meer dan een jaar heeft hij een ‘relatie’ met een dame. Ze zien elkaar elke week, kennen elkaars vriendenkring en familie, zij kent zijn kinderen. Ze gingen samen al verschillende keren op reis, proberen van alles uit, smsen of bellen elkaar elke dag. Toch wil zij het geen relatie noemen. Ze vindt dat hij daar niet klaar voor is., niet klaar voor de grote versmelting, voor het één zijn.

En nu, na een jaar van allerlei pogingen, is hij het beu. Hij vindt dat ze met zijn voeten speelt… Wat ergens ook zo is en toch weer niet….

Hij is duidelijk een doener. Voor wat hoort wat. Ik ben door wat ik doe. En hij doet veel. Hij heeft een geweldige job, onderneemt, zet zich in, is handig,… Hij doet veel. Geen holle woorden, maar daden. Hij laat zien aan haar dat hij veranderd is, dat hij haar begrijpt en dat hij mee wil springen met haar. Samen opgaan in ons.

Maar het is te laat. De kans van de sprong is voorbij. Zij laat hem niet los. Maar is ondertussen met andere mannen bezig. Ze heeft hem nog nodig, maar ook weer niet meer. Ze gelooft niet dat hij veranderd is en hoe meer hij probeert het te tonen, des te minder ze het gelooft. Want ze voelt hem niet meer. Zij is een buikmens. Niets moet bewezen worden, niets moet gedaan worden. Het is er of het is er niet. En als het geweldige gevoel er niet is van in het begin, dan kan het ook niet meer komen. Het kan niet gemaakt worden.

Twee verschillende werelden, twee verschillende mensen. Of hoe dat elkaar graag zien, soms niet genoeg is om een relatie te starten.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *