Ik heb een nieuwe relatie. Vertel ik dit aan mijn ex?

Je maanden van eenzaamheid zijn voorbij. Via een leuke site heb je iemand nieuw leren kennen. Het daten is fijn, de contacten tussen door super, tussen de lakens is het vuurwerk. De eerste ontmoeting met je beste vrienden was een succes en je ouders zien opnieuw lichtjes in je ogen. Kortom, je bent klaar om je nieuw lief aan de wereld voor te stellen. Maar wat doe je met je ex?

 

Moet je aan je ex vertellen dat je iemand nieuw hebt? Wanneer jullie samen kinderen hebben of nog steeds een vriendenkring delen is het antwoord onmiddelijk ja.

De vraag is niet of je het moet doen, de vraag is wanneer je het doet. Een groot verschil is ook of je ex weet dat je ondertussen aan het daten was. Indien je ex hiervan op de hoogte was, zal het nieuws van iemand nieuw in je leven veel minder verrassend uit de hoek komen, dan wanneer je ex-partner hiervan helemaal niets wist. Laat staan dat je ex nog steeds hoopte dat jullie ooit terug een stel zouden worden, dan wordt de aankondiging plots wel problematisch.

Niet slecht dus om je ex af en toe op de hoogte te brengen dat je klaar bent voor iemand nieuw, dat je over jullie relatie heen bent en een nieuwe start met je leven wil. Het juiste moment is het moment dat je zelf voelt, en je nieuwe partner ook aangeeft, dat de wereld mag weten over jullie. Dat wil ook zeggen dat je nieuwe partner samen met jou wil laten zien dat jullie een stel zijn, ook naar je ex toe. Want hoe je het ook draait of keert. Je nieuwe partner zal een stuk de plaats van je ex innemen, in de vriendenkring of bij je kinderen.

Niet dat je de goedkeuring moet krijgen van je ex, daar mag je niet op hopen. Maar het is wel belangrijk datje hem of haar op de hoogte brengt. Hiermee vermijd je dat je ex het uit derde hand moet horen, wat toch vaak zorgt voor wrevel. Al is het maar dat klein stukje vergeldingsdrang dat dan boven water komt of dat laatste stukje hoop dat ineens verdwijnt.

Over het hoe moet niet veel gezegd worden. Maak er een mededeling van. Zeg oprecht en eerlijk dat je iemand nieuw hebt leren kennen, dat het goed en zeker aanvoelt en dat je van plan bent om in de komende weken meerdere mensen hiervan op de hoogte te  brengen. Niet meer en niet minder dan dat.  Je hoeft niet te weten hoe je ex zich ermee voelt en nog minder moet je daarmee bezig zijn. Je hebt immers net besloten om een nieuw leven te beginnen met een nieuwe partner, dus waarom je zorgen maken of tijd steken in het oude.

This entry was posted in Andere and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ik heb een nieuwe relatie. Vertel ik dit aan mijn ex?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *