Ik heb geen tijd!

De mailtjes vliegen al een tijdje heen en weer. De eerste smsjes waren leuk en speels en het horen van je dates stem heeft je maar aan een iets laten denken: ik wil je zien! Je stelt voor om elkaar te zien en het antwoord is onmiddellijk positief. Agenda’s worden erbij gehaald. Maar elk, ja, ELK moment dat je voorstelt, wordt beantwoord met ‘Dan kan ik niet’, ‘Dan heb ik een vergadering’, ‘Dan ga ik dansen’,  ‘Dan heb ik met een vriendin afgesproken’, ‘Dan heb ik… ‘. Je legt af met een diepe zucht en vraagt je af of deze date eigenlijk wel een partner wil.

Je vraag is terecht. Wie immers geen tijd wil maken om af te spreken, die heeft ook geen tijd om een nieuwe liefde in zijn of haar drukke leven toe te laten. Als je je agenda blijft volboeken terwijl je weet dat je aan het daten bent, zit het fout. Iemand zoeken waar je tijd mee wil doorbrengen maar aan de andere kant geen tijd maken in je agenda,  dan klopt er iets niet. Uiteraard zijn er periodes in je leven dat het onverwacht druk kan zijn. Je bent net aan het verhuizen, je moeder is ziek, je bent van werk aan het veranderen, je zit in een toneelkring en gaat net optreden. Wanneer je date in een uitzonderlijke periode zit, zal die je dat waarschijnlijk ook wel uitleggen.

Helaas zijn er ook daters die het daten helemaal niet zo serieus nemen. Ze doen het om de kleine lege momenten toch nog op te vullen en hun agenda echt overvol te krijgen. Dat wil vooral zeggen dat jij niet in de prioriteitenlijst staat en waarschijnlijk nooit zal staan. Mensen die ervoor kiezen om hun werk, vrienden, sociale contacten, hobby’ s voorrang te geven op een date, zijn mensen die vaak ook zo blijven omgaan met relaties op lange termijn.

Er bestaat natuurlijk een kans dat jij ook zo bent. Fijn! Dan mogen jullie elkaars agendagaten opvullen en dat kan de perfecte match worden. Goed de agenda’s naast elkaar leggen is dan een noodzakelijk kwaad, maar dat lukt des te meer wanneer jullie gaan samenwonen.

Wil je niet op nummer tien op de lijst staan van je match, vraag dan maar eens even of het altijd zo druk is. De meeste drukdrukdukmensen beloven beterschap, zeggen dat het écht wel zal stoppen als dat éne projectje achter de rug is. Als je date daarentegen eens diep zucht of hard lacht en je zegt dat hij of zij absoluut hoop dat deze drukke tijd snel voorbij is en je onmiddellijk een date geeft, dan is de drukte enkel een tijdelijk en noodzakelijk kwaad.

This entry was posted in Andere and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *