Wees duidelijk als je geen contact meer wil.

Overspoeld worden door mails is leuk. Maar in die tsunami zitten ook heel wat contacten van singles die je niet aanspreken. Misschien komt het door de andere zijn profiel, vind je dat hij/zij te ver woont, de mail zelf spreekt je niet aan,… maar je bent echt niet ge├»nteresseerd.

Er zijn mails die je gewoon niet leuk vindt. Maar je bent goed opgevoed en dus stuur je een berichtje terug. Iets kleins, in de hoop dat de ander tussen de lijnen kan lezen en niet meer gaat reageren. Maar de ander reageert en er komt weer een mailtje en nog een en nog een.

Dat is natuurlijk het nadeel van beleefd zijn, dan steek je tijd in mensen waar je misschien liever geen tijd in wil steken. Een contact beantwoorden is beleefd, maar wil je niet vasthangen aan een reeks van mailtjes, moet je het gewoon duidelijker doen.

Als je in je beleefdheidsmail schrijft dat je toch denkt dat jullie profielen niet helemaal overeenstemmen, is de kans groot dat je contact je een mail gaat terug sturen om je er van te overtuigen dat dat wel zo is. Hij of zij gaat allerlei voorbeelden aanhalen om te zeggen dat jullie toch matchen en je er van proberen te overtuigen om toch minstens een keer te date vooraleer je hem/haar schrapt van je lijst.

Als je daar allemaal geen zin in hebt, kan je maar beter duidelijk zijn van de eerste keer. Mails negeren is een andere optie. Maar iemand negeren en niet antwoorden is onbleefd en is daarom nog geen garantie dat je niet opnieuw gecontacteerd wordt. En met het begrip duidelijk, bedoel ik dat er geen enkele uitleg, geen enkele reden, geen verontschuldigingen,… worden gegeven. Zo laat je geen enkele plaats voor de ander om je proberen om te praten. Een voorbeeld: ‘Ik wil verder geen contact. Veel succes nog in je zoektocht. ‘

Gaat de ander je toch nog opnieuw contacteren, mag je gerust niet antwoorden. Als je nee zegt is het nee. En dan moet je daar ook naar handelen.

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *