LAT-relatie of niet? (deel 1)

Voor heel wat singles die een eigen stek hebben en/of kinderen hebben, kiezen in het begin van een nieuwe reatie voor een LAT-relatie. Ze zien elkaar om beurten bij elkaar thuis of zien elkaar wanneer ze de kinderen niet hebben. De meeste koppels hokken na een tijd wel samen, sommige kiezen ervoor om die LAT-relatie in stand te houden. Hoe dan ook, samen een relatie hebben en toch niet samen leven zorgt ervoor dat mensen op een andere manier met elkaar en hun relatie omgaan. Wat kies jij? Even een aantal punten op een rij zetten.

Bezint eer ge begint

Een mes snijdt aan twee kanten, alles heeft voor- en nadelen, ook een LAT-relatie. Denk even goed na vooraleer je in je verliefdheid voor iets gaat kiezen waar je misschien niet achter staat. Ben jij iemand die liever elke avond je partner naast je hebt? Of heb je net nood aan een eigen plek?

De meeste koppels met een LAT-relatie vinden dat hun persoonlijke vrijheid kunnen bewaren een van de grootste voordelen is aan een LAT-relatie.  Verder zijn er onderzoeken die uitwijzen dat het hebben van een LAT-relatie ervoor zorgt dat jullie seksueel elkaar langer blijven prikkelen.

Het grootste nadeel dat de meeste latters beschrijven is het alleen eten en slapen. Sommige ervaren het als ‘weinig spontaan’ of ‘ een rem op je verliefdheid’ om steeds te moeten afspreken wanneer je elkaar wel of niet gaat zien. Het kan ook best frustrerend zijn om elkaar minder vaak te kunnen zien dan je eigenlijk wenst. En dan is er de koffer. Je rijdt rond met een koffer in je wagen, kleren wisslene, je bent ginder iets vergeten wat je nu net vandaag wil aandoen,… ook dat kan een nadeel zijn.

Duidelijkheid is belangrijk

Die duidelijkheid is ten eerste nodig in praktische afspraken: hoe vaak wil je elkaar zien? Wie gaat er naar wie? Hoe ga je de tijd samen invullen? Ga je steeds samen naar feestjes of kan dat ook apart? Ga je samen op verlof of doe je dat ook alleen?

Maar er is ook het emotionele stuk: is deze LAT-relatie maar een overgangsfase of is het de bedoeling dat dit zo blijft? Wil iemand van jullie beiden nog kinderen? Wie zou er zijn woning willen verlaten en bij de ander in trekken of kiezen jullie allebei voor een nieuw huis?

Uiteraard kan de tijd ervoor zorgen dat je toch nog van koers verandert. toch is het niet slecht om van in het begin aan te geven wat er voor jou kan, welke stappen je wel en niet wil zetten en waar je grenzen liggen.

 

This entry was posted in Andere and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *