Loveboat gemist of terug single na een langdurige relatie?

Sommige singles zijn eigenlijk een beetje in het single zijn blijven steken, omdat ze zo veel andere dingen te doen hadden en dus niet omdat ze er niet goed uit zien of geen sociale contacten kunnen opbouwen. Als twintiger studeren en feesten, als dertiger de carière met heel wat opportuniteiten in het buitenland en tegen dat de vier het eerste cijfer van hun leeftijd wordt en haast iedereen in de vriendenkring gesetteld is, valt het pas op dat ze alleen zijn en beseffen ze dat de avonden in de stamkroeg toch verleden tijd zijn. Ze worden dan geconfronteerd met het gebrek aan ongebonden mannen en vrouwen in hun directe omgeving. Deze mensen hebben gewoon de loveboat gemist. De grootste groep van onlinedaters tussen de dertig en de vijftig. Met aan de ene kant dus de loveboatmissers en aan de andere kant de groep van singles die uit een langdurige relatie komen.

Vooral voor de (relatief) jonge gescheiden vaders en moeders is de online vijver een welgekomen geschenk. Als de kinderen ‘s avonds op bed liggen, surfen zij op het net, op zoek naar een nieuwe partner. Bij de  internetdaters staat deze groep bekend als `agressief’, wat eerder wil zeggen dat  ze zijn heel actief op zoek zijn naar een nieuwe partner.

Onlinedaten heeft veel voordelen: je weet dat de vijver waar je in vist ook single is en hetzelfde wil als jou. De kans om iemand te vinden ligt procentueel veel hoger met een avondje internetten dan een avondje café hangen en het feit dat je je huis niet dadelijk hoeft te verlaten, maakt het makkelijk toegankelijk voor diegene met drempelvrees. Waar sommige onlinedaters geen rekening mee houden als ze er aan beginnen, is de tsunami waar je in belandt: je krijgt veel contacten en dat houdt ook in dat je af en toe te maken krijgt met afwijzing. Want net omdat de vijver zo groot is kan iedereen meer gericht kiezen en val je al eens uit de boot. Er zijn –jammer genoeg- ook nog altijd websites waar minder eerbare voorstellen worden gedaan, ook al ben jij diegene die wel op zoek is naar een serieuze relatie. Maar dat is iets wat niet anders is in het echte leven. Ook daar kom je mensen tegen die het goed met je menen en andere die eerder uit zijn op vleselijke aspecten van uw eigenste persoon.

En ja, de wenslijst van onlinedaters is lang: je moet leuk, respectvol, gevoelig, grappig, warm, succesvol, zorgzaam, lief, goed geletterd, ad rem, artistiek, communicatief, een goede huisvader… Veel onlinedaters merken dat je ook jezelf weer wat tegenkomt bij het onlinedaten. Opeens moete je jezelf gaan voorstellen en merk ik dat heel wat singles zich voor de eerste keer sinds lang weer afvragen wie ze eigenlijk zijn, wat ze eigenlijk écht graag doen en wat voor een partner ze denken dat er bij hen past. Uit de verhalen van veel onlinedaters die uiteindelijk een nieuwe partner vinden, blijkt dat die niet altijd overeenstemt met hun oorspronkelijke wenslijst. En dat niet eens erg vinden. Alleszins iets om in gedachten te houden wanneer je door de verschillende profielen heen ligt te klikken. Als je zegt: ik ga een nieuwe partner vinden en ik geef mezelf een jaar, dan zal dat heus wel lukken. Als je zegt: ik wil een nieuwe partner en hij moet 1m80 groot zijn, universitair diploma hebben, maximum 1 kind, in een straal van 10 km rond mij wonen, een eigen huis bezitten, een leuke hobby hebben en een hond bezitten… dan zeg je eigenlijk dat je nog niet helemaal openstaat voor de liefde met de grote L. Of ga je er minstens rekening mee moeten houden dat je langer dan een jaar op zoek zal moeten gaan.

 

This entry was posted in Andere. Bookmark the permalink.

One Response to Loveboat gemist of terug single na een langdurige relatie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *