Op naar de tweede date?

Jullie hebben elkaar leren kennen via het internet. De foto zag er leuk uit, het profiel klopte, er werd wat over en weer gemaild, dan wat gesmst en ook nog een telefoontje of twee gepleegd. De eerste date liep vlot. Het was een leuke en ontspannen ontmoeting en je voelde allebei wel dat er meer mocht komen. Maar… geen van beiden heeft dadelijk zijn agenda genomen om een nieuwe datum af te spreken. Wat nu?

Zelfs anno 2012 merk ik als singlecoach dat de vrouwen overwegend verwachten dat de man opnieuw met hen contact zal opnemen. Gelukkig hoeft dat in deze gsm-blackbarry-tijden niet meer in zetel naast het telefoontoestel te zijn, onze contactlijnen dragen we meestal wel ergens bij ons.

Ik merk -vooral aan de vrouwelijke- singles die ik hoor tijdens de coachinguren dat ze na twee dagen zenuwachtig beginnen worden. ‘Waarom belt hij nu niet? Het was toch een fijne avond? Heb ik iets verkeerds gezegd? Had ik hem misschien toch moeten zoenen?’.

Als ik hen vraag waarom ze zelf niet bellen zijn de twee meest voorkomende antwoorden: ‘Ik durf niet, want hij zou wel eens nee kunnen zeggen’ en ‘Hij gaat me opdringerig vinden’.

Misschien zijn ze inderdaad iets te ongeduldig, want in het algemeen belt een geïnteresseerde man binnen de drie dagen terug of neemt tenminste weer contact op per mail of via sms. Vrouwen zijn doorgaans sneller in reageren.

Is de bemerking van vrouwen -hij gaat me opdringerig vinden  als ik zelf al bel de dag erna- terecht? Dat kan zo zijn voor sommige mannen, maar die regel geldt eveneens voor sommige vrouwen. Er zijn evengoed singles die het ‘erover’ vinden dat ze nog dezelfde dag een smsje krijgen van hun date om te bevestigen dat het leuk was. Andere vinden dat dan net weer een zeer attent gebaar. Dit komt volgens mij door het verschil in snelheid waarin de single zit.  Wat wil ik hiermee zeggen? Je hebt singles die pas net uit een relatie komen en vooral gaan daten om op een rustige manier iemand te leren kennen. Je hebt andere singls die al een tijd alleen zijn en het single zijn beu zijn. Die groep is klaar voor een relatie en wil dat het vooruit gaat. Zij gaan sneller willen afspreken, sneller een bericht sturen, sneller een tweede date willen. Het is dus belangrijk dat je vooraf te weten komt in welke snelheid de andere single zit.

Zitten jullie dus elk op een andere snelheid, wil dat niet noodzaklijk zeggen dat jullie niet samen passen. Maar je gaat er wel rekening mee moeten houden. De ‘snelle daters’ zullen doorgaans het wat meer geduld moeten hebben en diegene die eigenlijk het daten rustig aan wilden doen, zullen toch iets sneller moeten gaan. Geruststellend om te weten: als er voldoende interesse is, doen beide partijen die aanpassing heel graag.

This entry was posted in afspraakje, Andere, daten, Eerste afspraak, online daten, schrik, single, vrouw and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *