Rood

Waarschijnlijk wist je het al. Of je hebt het afgelopen week gelezen en zo niet, lees je het hier. Je hebt het zeker in je kast liggen: het rode jurkje, die rode blouse, dat rode sjaaltje.

Onderzoekers van de universiteit van Rochester hebben het nu ook officieel gemaakt: single vrouwen die een man aan de haak willen slaan, kunnen best iets rood aantrekken.

 De wetenschappers zijn er achter gekomen dat voor mannen een rood kledingstuk nog steeds gelijk staat aan een romance en dus seks.

De onderzoekers gingen als volgt te werk: ze lieten een groep mannen vrouwen zien die een rood en een witte t-shirt droegen. Daarna moesten ze zeggen wie van de vrouwen volgens hen het meest open stond voor een date, een relatie en … voor seks. Het opmerkelijke was dat deze mannen de vrouwen die een rode t-shirt droegen gemiddeld een punt tot anderhalf punt meer gaven. Ze hadden het idee dat de vrouwen in het rood meer ‘open’ stonden voor iets en ze dus sneller op hen zouden afstappen. 

Belangrijk om te weten is dat je niet dadelijk in paniek moet slaan als je geen rode t-shirt hebt liggen. Een rood kleedjes of broek hebben hetzelfde effect, zeiden de onderzoekers.

This entry was posted in daten, seks, single, vrouw and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *