Je gaat op tweede date!

Het verlossende telefoontje is gekomen: hij (of zij) vraagt je om opnieuw af te spreken. Niet meer gewoon even een koffie drinken, maar een date die meerdere uren in beslag neemt. Laten we er even doorheen fietsen.

De meeste daters houden het bij een etentje en iets gaan drinken, terwijl andere toch iets origineler uit de hoek willen komen. Brunchen op een boot op de Schelde, picknicken op de heide, een strandwandeling te paard, gaan schaatsen, naar een vernissage of museum,… zijn maar enkele voorbeelden die ik al heb gehoord van Parshipleden. Hoeft dat? Nee, ik denk het niet. Je moet vooral iets doen waar jij je op je gemak bij voelt. Dus als je zelf nooit naar een museum gaat, moet je nu niet plots naar het SMAK gaan trekken. Wat wel zeker is, is dat een tweede date anders moet zijn dan de eerste.

Waar je een eerste ontmoeting vooral gebruikt om te kijken of je interesse hebt in elkaar, ga je bij een tweede date verder. Deze ontmoeting gebruik je om de andere echt beter te leren kennen en te kijken of jullie voldoende raakvlakken hebben om mee verder te kunnen. En het gaat over meer dan alleen maar raakvlakken. Het gesprek moet vlot lopen, je moet je wat op je gemak voelen, en… er moet samen gelachen worden.

De thema’s waar je over praat worden vaak niet vooraf bepaald. Toch heeft Diana Kirschner, de auteur van het boek ‘liefde in 90 dagen’ daar zeer duidelijke richtlijnen voor gemaakt. “Praten over voorgaande relaties, problemen met je gezondheid of schulden, of het zinspelen op de behoefte aan een vaste relatie of huwelijk zijn not-done op een tweede date”. Zij adviseert om meer over jezelf te vertellen: wat vindt je leuk om te doen, welke waarden en normen vindt je belangrijk, wat eet je graag, welke zijn je hobbies, welke avonturen heb je al meegemaakt,… Let er wel op dat je niet verzeild raakt in een monoloog van ettelijke uren. Onderbreek je verhaal geregeld door aan je date te vragen wat die ervan vindt, of die oook al zoets heeft meegemaakt, van dezelfde dingen houdt, welke visie hij/zij daarop heeft,… .

Als ik zei dat je tweede dat anders moet zijn, heb ik het ook over je kledij. Verras hem/haar met een iets andere kledingstijl. Ga voor een kleurrijke jurk in plaats van je werk twinset of verwissel je maatpak voor een leuke broek en stijlvol hemd of trui. Flexibel zijn is nog steeds een belangrijk aspect van een relatie, zelfs in je uiterlijk.

Aangezien jullie nu een langere tijd samen doorbrengen, is de kans groter op fysiek en intiemer contact. Ik merk dat heel wat daters elkaar tijdens hun tweede date meer aanraken. Er wordt al eens een hand op een schouder gelegd, een elleboogduwtje gegeven en zelfs gekust. Als je echt wil dat er met zekerheid nog een derde date komt, hou het dan voorlopig met die ene afscheidskus. Wedden dat je nu geen drie dagen moet wachten op een telefoontje?

 

This entry was posted in advies, communicatie, daten, lachen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *