Trouwen of niet?

Trouwen mensen meer of minder tegenwoordig? Moet je eigenlijk nog trouwen? Tot 20 jaar terug was trouwen geen vraag, maar een vanzelfsprekendheid. Je ontmoette de ware en stapte al snel in het huwelijksbootje.  Trouwen was de regel. Dat deed je gewoon.

Maar ook vandaag wordt er nog steeds getrouwd, al zijn mensen kritischer geworden en durven ze luidop de vraag te stellen of het nu wel echt moet.

Wat mij opvalt is dat er heel wat mensen pas later trouwen (vb als het eerst kind komt) of niet trouwen maar wel een ritueel organiseren waardoor ze ook aan hun omgeving laten zien dat ze écht voor elkaar kiezen. En daar gaat tot slot trouwen toch over, niet?

Op internet vond ik een een hoop redenen om wel te trouwen…

Redenen om te trouwen

Eeuwige liefde
Als de meest romantische reden om te trouwen wordt vaak de liefde met een hoofdletter genoemd, en de wens om voor je leven lang je partner aan je zij te hebben.

Droom wordt werkelijkheid
Bij het romantische idee van de liefde hoort een sprookjesachtige trouwdag. met die sprookjes zijn we allemaal opgegroeid. Het ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ hebben we als kind tijdens het voorlezen wel duizendmaal gehoord. Op de trouwdag wordt een droom werkelijkheid (toch?)

Zekerheid
Een andere reden om te trouwen, is zekerheid. Trouwen schept een band (Niet alleen emotioneel maar ook administratief) en dat kan een veilig gevoel geven

Of wat dacht je van andere redenen als:

Kindje op komst
Zwangerschap kan een reden zijn om de vader van het kindje dat op komst is te trouwen. De traditionele stap in deze gevallen is nog altijd het huwelijk (ook al hoeft dat vandaag de dag niet meer). Deze reden sluit natuurlijk de andere redenen niet uit.

Trouwen om je familie of een situatie te ontvluchten
Trouwen kan ook een vlucht zijn. Een vlucht uit het uiterlijk huis, uit het vaderland, uit een bepaalde situatie.

Sociale druk
Soms is de druk van de omgeving om te trouwen zo groot, dat je vroeg of laat, misschien wel tegen je wil, toch in het huwelijksbootje stapt.

Omdat je partner het wil…

Trouwen omdat je partner het wil (en jij haar/hem niet kwijt wilt), is een andere reden die niet vaak genoemd zal worden, maar die toch zeker voorkomt.

De redenen om het niet te doen, lees je in de loop van deze week nog….

(Bron: Trendystyle)

This entry was posted in baby, liefde, trouwen, verliefd and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *