de kinderen van mijn nieuwe vriend respecteren me niet

De kinderen van mijn nieuwe vriend respecteren me niet. Hierdoor krijgen we allebei het gevoel dat we moeten kiezen: de kinderen of ik. Vreselijk is dat….

De vraag is of het gaat om respecteren of accepteren. Het is niet duidelijk in je vraag hoe lang jullie al samen zijn, maar weet dat het belangrijkste dat je nodig hebt in een nieuw samengesteld gezin, tijd is.

Tijd is de sleutel

Jullie moeten elkaar de tijd geven om elkaar te leren kennen. Doe in het begin dingen samen, maar wees nog niet constant aanwezig. Dat moeten geen grootse uitstappen zijn, net door mee te stappen in het dagdagelijkse leven, zal iedereen makkelijker aan elkaar wennen. Laat de kinderen vooral voelen dat je niet de plaats van hun mama wil innemen. Door bijvoorbeeld de kinderen zelf te laten bepalen hoe zij je aanspreken. Je nieuwe vriend moet zijn kinderen vooral geruststellen en benadrukken dat hun relatie papa- kind niet zal veranderen. Daarom is het goed dat hij regelmatig dingen doet, alleen met zijn kinderen.

Voed niet mee op
Je zegt dat je niet aanvaard wordt als opvoeder, maar door je relatie met je vriend, kan je jezelf ook niet helemaal buiten het gezin zetten. Het is verstandig om in het begin je niet te moeien met de opvoeding en dit nog even over te laten aan je vriend. Je kan best eerst aansluiten bij de opvoedstijl van je vriend en dan langzaam aan ook eigen invloed uitoefenen op de opvoeding. Er zijn heel wat kinderen die het een nieuwe partner niet gemakkelijk maken. En daarin moet je je niet laten doen: zowel je vriend als jij moeten grenzen stellen, onbeschoft gedrag kan niet.

Het wennen aan de nieuwe gezinssituatie zal tijd kosten en iedereen zijn ritme ligt daar anders in. Door samen dingen te ondernemen en binnen het gezin ruimte te creëren om emoties, zowel positief als negatief, te uiten kan een sfeer gecreëerd worden waar aanvaarding langzaam maar zeker kan groeien.

(Bron: Opvoedadvies)

This entry was posted in einde relatie, kinderen, nieuw samengesteld gezin, nieuwe relatie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *