Leeftijdsverschil van 20 jaar.

 Mijn collega en ik zijn verliefd op elkaar geworden. Ik heb alleen heel erg veel schrik om een relatie te beginnen omdat ik veertig ben en zij twintig is. Heeft een dergelijke relatie toekomst en hoe pakken we dat dan aan, gezien het verschil in leeftijd?

Verliefd zijn is altijd leuk. En het is toch heel mooi! Een verschil in leeftijd hoeft dan ook niet veel uit te maken. Er bestaan voorbeelden genoeg van mensen met een groot leeftijdsverschil die een erg leuke en goede relatie hebben. 

Desondanks is het zeker bewonderenswaardig dat je bij een dergelijk leeftijdsverschil toch even stilstaat. Alleen de praktijk zal uitwijzen of jullie samen gelukkig zullen worden/blijven. Ga daarom met zijn tweeën leuke dingen doen, leer elkaar goed/beter kennen én blijf met elkaar in gesprek. Wees eerlijk over eventuele irritaties en heb respect voor de ander, geef en neem…. De verschillen die je vindt bij de ander die leeftijdsgebonden zijn, kan je bespreken. Als je kan aanvaarden dat de ander nu eenmaal anders is, lukt deze relatie even goed als een relatie met gelijke leeftijden. Het zal alleen meer begrip en overleg vragen.

Kortom, houd de gouden regels van een gelukkig samenzijn in eren. Geniet zoveel mogelijk van het heden. En besef dat, ook al zou het tussen jullie op termijn niet ‘werken’, leeftijd daarvan niet direct de oorzaak hoeft te zijn

(bron: Psychologiemagazine)

This entry was posted in blijf jezelf, communicatie, goede relatie, liefde, nieuwe relatie, voorwaarden and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Leeftijdsverschil van 20 jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *