Alleenstaande ouder van kleine kinderen op date.

Mijn kinderen zijn twee en vier jaar oud. Hun papa en ik zijn sinds zeven maanden uit elkaar en we hebben een co-ouderschapregeling. Graag wil ik me weer openstellen voor een nieuwe relatie. Heb je wat advies? (Veronique, 39 jaar)

Het leven van een alleenstaande ouder is niet te onderschatten. Ookal heb je de ene week vrij en ben je de andere week fulltime mama, toch moet je vaak in die ‘vrije week’ extra uren werken. Je probeert al je sociale contacten naar de vrije week te verschuiven en een hobby.. die wordt ook nog maar tweewekelijks beoefend. Hoe ga je daar nog een zoektocht naar een nieuwe partner mee combineren?

Heel wat alleenstaande ouders zoeken een date via het internet. Er zijn zelfs internetsites die zich specialiseren in alleenstaande mama’s. Toch denk ik niet dat hier een hoge nood aan is. Binnen jouw leeftijdscategorie, Veronique, zullen heel wat mannen en vrouwen zitten die kinderen hebben. Je kan je nieuwe partner dus zeker ook op een gewone site vinden. Onlinedaten is vaak met jonge kinderen makkelijk omdat je ook aan de slag kan gaan wanneer ze ‘s avonds in hun bedje liggen zonder dat je beroep moet doen op een babysit.

Vergeet aan de andere kant ook niet van je omgeving in te lichten dat je weer alleen bent en dat je open staat voor iets nieuw. En met omgeving bedoel ik niet alleen je beste vrienden en vriendinnen. Vraag ook aan collega’s op het werk of ze niemand kennen. Of wat dacht je van de buren en de ouders aan de schoolpoort? Je zal niet de eerste zijn die aan de schoolpoort een vonk voelt overvliegen.

Als je dan een date te pakken hebt, zorg er in eerste instantie voor dat die kan doorgaan in je kinderloze week. Kan dat niet, zorg dan voor een goede babysit die je vertrouwt, of beter, laat de kinderen een nachtje bij oma en opa. Zo hoef je tijdens je date niet met je kinderen bezig te zijn en je ongerust te maen. Constant zitten bellen naar het thuisfront om te zien hoe het met ze is, is storend voor je date. Het geeft hem het gevoel dat er -letterlijk- voor hem geen tijd of plaats is.

Ga vooral niet liegen over het feit dat je kinderen hebt. Ze zijn er en ze zijn een belangrijk onderdeel van je leven. Maar,.. ze zijn niet het enige in jouw leven. Ze mogen dus zeker op een eerste date ter sprake worden gebracht, je kan zelfs een foto meenemen, maar ze mogen niet het enige gespreksonderwerp zijn. Naast mama ben je immers ook een vrouw met een job, met bepaalde hobbies, met verwachtingen in het leven, met dingen waarvan je houdt en wensen of dromen die je nog wil laten uitkomen. Laat ook dat stuk van jou zien.

Kinderen alleen opvoeden kan zwaar zijn, zeker als ze zo klein zijn. Vermijd om van je eerste date een zeurafspraak te maken waar jij het grote slachtoffer lijkt. Zo geef je je date het gevoel dat hij er moet zijn om je te ontlasten en je te helpen. Zo krijg je wel Ridders op het witte paard die het appèl voelen om je te helpen, maar niet een man die een relatie met je begint omwille van jou.

Verder, neem tijd om je eerste date voor te bereiden. Je haren goed leggen, wat schmink, een leuk kleedje aan,… Halsoverkop thuis vertrekken met je speelkleren aan of een kwak melk op je mouw is niet echt uitnodigend voor je date om je weer te zien.

En als laatste: een eerste date hoeft niet dadelijk een nieuwe relatie te zijn. Amuseer je, maak er iets leuk van, je hebt het verdiend!

This entry was posted in afspraakje, alleen zijn, blijf jezelf, daten, Eerste afspraak, kinderen, nieuwe relatie, online daten and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *