Relatie/huwelijksgeluk

Kan je de duur van je relatie voorspellen? En wat zijn dan de indicatoren die dat bepalen? Professor James Murray van de Universiteit van Washington heeft zich over deze vragen gebogen en kwam tot een formule. Die formule voorspelt of een huwelijk op een echtscheiding uitdraait of niet.

Twaalf jaar heeft hij deze formule onderzocht en 94 % van zijn voorspellingen aan de hand van de formule bleken correct.
De onderzoeker ontdekte twee wiskundige vergelijkingen, een voor de vrouw en een andere voor de man. Na wat rekenwerk moest blijken of het huwelijk stand zou houden. Twaalf jaar later klopte de voorspelling in slechts 6 procent van de gevallen niet juist.

De formule werd later vereenvoudigd door een andere onderzoeker:

Huwelijksgeluk= frequentie van positieve ervaringen 5x groter dan de frequentie van negatieve ervaringen.

Hij heeft deze formule zelf omgezet naar seksuele relaties. Een gelukkig koppel heef vijf keer meer seks dan ze ruzie maken. Dat wil dus zeggen dat koppels die erg weinig ruzie maken, maar ook erg weinig vrijen best een gelukkige relatie kunnen zijn. En het wil ook zeggen dat koppels die erg veel ruzie maken, maar ook erg veel vrijen, ook koppels zijn die uiteindelijk hun huwelijk als gelukkig beschrijven.

Dus… ruzie gemaakt? Naar de slaapkamer!

 

This entry was posted in seks, trouwen and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *