Ben ik wel klaar voor een nieuwe relatie (deel 2)

Een beller stelde me enkele weken geleden de volgende vraag: Hallo Mieke, Mijn laatste relatie is enkele maanden geleden gestrand. Hoewel ik niet zo piepjong meer ben en het niet de eerste relatiebreuk is die ik meemaak, vind ik het toch altijd weer moeilijk om zoiets te boven te komen. Aan het cliché dat de tijd alle wonden heelt, heeft een mens dan niet veel. Heb je tips die het verwerkingsproces ten goede komen? En hoe voel ik wanneer ik klaar ben voor een nieuwe relatie?

 In deel een las je al dat er enkele belangrijke stappen waren: het tijd maken voor je verdriet, dingen opruimen van hem en die je aa nhem doen denken en een tijdje je ex niet meer zien. In deel twee licht ik enkele andere tips door.

Blijf jezelf de moeite waard vinden.

Maak een afspraak bij de kapper en schoonheidssalon, breng een bezoekje aan de sauna en ga shoppen voor een paar leuke nieuwe outfits. Door jezelf goed te verzorgen en te kleden, voel je je automatisch een stukje beter. Je krijgt ongetwijfeld complimentjes over je nieuwe look en dat geeft je ego automatisch een lekkere oppepper.

Omring je met leuke dingen

In je verdriet gaan staan en tijd maken om te rouwen, wil niet zeggen dat je je plots moet omgeven met alles wat verdriet uitstraalt. Integendeel, vergeet de zielige liefdesliedjes en luister zoveel als je kunt naar opgewekte en vrolijke muziek. Als je graag leest, ga op zoek naar spannende lectuur die je de adem doet stollen of lees juist positief ingestelde tijdschriften. Die prachtige liefdesromans moeten in je kast blijven staan om het eerste half jaar stof te vergaren.

This entry was posted in ex, verdriet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *