De tien geboden (deel drie)

Heel wat studies gelezen en bekeken. Het slagen van een goede relatie kan je tot tien duidelijke geboden herleiden. Hier zijn de volgende.

6. Problemen creëer je vaak samen en los je ook samen op
Zorg dat je goed van start gaat in een discussie, dat wil zeggen: niet gelijk beginnen met verwijten, maar op een open manier proberen te praten.
En als je ruzie maakt, maak het dan vooral weer goed. Wees niet koppig, dat levert niets op. Maar kijk naar jouw aandeel in een ruzie, geef je eigen fouten toe en zeg sorry. Sluit compromissen. Je hoeft niet in alles gelijk te krijgen. En weet dat je partner ook maar een mens is en jij minstens net zoveel fouten maakt.

7. Ken elkaar
De gouden tip is te zorgen dat je goed op de hoogte bent van elkaars wereld. Weet wat de ander leuk vindt, wat de ander lekker vindt, waar de ander over nadenkt, wie z’n beste vrienden zijn, wat de belangrijke waarden in zijn leven zijn.

8. Blijf de nadere op nummer één zetten
Hoe weinig tijd je ook hebt, luister naar wat de ander je te zeggen heeft. Toon interesse in zijn of haar belevingswereld, maak samen beslissingen en trek je wel degelijk de mening van je partner aan. Zodra je onverschillig wordt tegen aspecten van je partner en je daar zelfs tegen verzet, loop je het risico dat je relatie een machtsverhouding wordt.

This entry was posted in goede relatie, nieuwe relatie, voorwaarden and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *