Liefde met de grote L

Bestaat het, de liefde met de grote L?

Het Monroe Institute verricht pionierswerk inzake de verkenning van het menselijk bewustzijn en de verruiming ervan. Daarom moet deze tast je inzicht geven over de kwaliteit van jouw relatie. En meer bepaald over de diepte en de omvang van je liefde.

                        Vraag 1: Kan deze liefde overeind blijven zonder seksuele stimulans of bevrediging gedurende 1 week, 1 maand, 1 jaar of zelfs meerdere jaren?

                        Vraag 2: Kan de liefdesband intact blijven wanneer de ander nalaat bepaalde handelingen te stellen en/of bepaalde uitspraken te doen, die jou continu het gevoel en de zekerheid moeten schenken bemind te worden?

                        Vraag 3: Kan deze liefde zich handhaven zonder dat jullie constant veel tijd met elkaar doorbrengen?

                        Vraag 4: Kan iemand van jullie, of allebei, de liefde naar willekeur op een zéér laag pitje laten branden of de vlam daarentegen hoog doen oplaaien?

                        Vraag 5: Is de relatie gebaseerd op stoffelijkheid in één of andere vorm ( beroep – aanzien – financiële zekerheid – bezittingen – angst om alleen te zijn, etc.).

                        Vraag 6: Maken beweringen als : “je zou beter dit of dat doen” of “indien jij dit of dat had gedaan of juist niet gedaan, dan zou alles anders zijn tussen ons “, enz., deel uit van de relatie?

Is jouw antwoord op de vragen 1,2 en 3 = nee?
Is jouw antwoord op de vragen 4,5 en 6 = ja?

Dan zit jij wel degelijk middenin een zeer typische gewone of aardse liefde. En, daar is helemaal niks mis mee. Integendeel zelfs. Geniet er met volle teugen van zolang het kan.

Is jouw antwoord op de vragen 1,2 en 3 = ja?
Is jouw antwoord op de vragen 4,5 en 6 = nee?

Besef dan dat jij een fantastische liefde meemaakt. Of je partner dat ook doet is een andere zaak. Maar jij hebt op dit moment te maken met liefde met een L.

Dit is een soort van liefde uit de boeken en de films en is dus eerder zeldzaam is. De meeste mensen komen zo’n liefde zelfs nooit tegen tijdens hun leven. Besef je ook hoe kostbaar deze liefde is? Het spreekt vanzelf dat je werkelijk heel alert zal moeten zijn en alle zeilen zal moeten bijzetten om deze prachtige, unieke liefde te blijven voeden. Vooral als ze slechts van jouw kant komt.
Is deze liefde met een L echter wederzijds? Beleef ze dan heel bewust en weet dat dit één van de allermooiste geschenken in het leven is.

This entry was posted in liefde, smoorverliefd and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *