Liefdesbrieven… hoe begin je daar aan?

In deze tijden van multimedia en virtualiteit lijkt het ver gezocht om een liefdesbrief te schrijven. Toch geeft een geschreven brief net dat tikkeltje meer cachet dan een smsje of een mail. Maar hoe begin je daaraan?

Tip 1: Heb het eens niet over jezelf

Een liefdesbrief moet allereerst gaan over andere persoon en niet over jezelf. De meeste schrijven wel ‘ik voel me zo goed bij je’ wat op zich een mooie boodschap is. Maar klinkt ‘jij doet mij zo goed voelen’ niet dat tikkeltje beter?

Tip twee: Kruip in je pen

Een handgeschreven brief – en waarom niet mét vulpen- is toch veel persoonlijker dan een getypte brief. Neem je tijd om de brief te schrijven, schrijf hem eerst in het klad en dan pas in het net. Probeer rustig te schrijven, zo schrijf je vaak iets duidelijker. Vergeet niet dat liefdesbrieven vaak jaren bewaard worden.

Tip 3: Speciale boodschap op speciaal papier

Gebruik speciaal papier om je kostbare woorden op te zetten. Je kan handgeschept papier kopen in de winkel, of wat dacht je van papier dat lijkt op papyrus of een manuscript.

Tip 4: Wees extra lief

Een superlatiefje hier of daar mag gerust. Benoem gerust wat mooie eigenschappen van je geliefde en laat voelen in je woorden dat je het meent. Hiermee bedoel ik vooral dat je een compliment moet geven over dingen die ook juist zijn. Schrijf niet dat ze een keukenprinses is en haar eten heerlijk is, als ze alleen spinaziestoemp met worst kan maken.

Tip 5: Langdradig is ongeloofwaardig.

Meer dan een A4tje mag je brief niet zijn, maak hem liefst nog korter. Je kan perfect zeggen waar het op aankomt in 500 woorden. Als je echt niet zo een schrijver bent, kan je uiteraard ook gebruik maken van quotes. In het volgende blogstuk geef ik er wat mee.

This entry was posted in communicatie, nieuwe relatie and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Liefdesbrieven… hoe begin je daar aan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *